NEWS

Subscribe to our digital newsletter

The newsletter will inform you of the activities of the Ceramic Studio.

More frequent information? Follow us on Pinterest or Instagram

Handmade ceramics in Amsterdam

Heerlijke recepten van Yvette van Boven op mijn servies in magazine Libelle

My tableware in magazine Hollands Glorie no 5 2019.

Inspiring and interesting combinations in this pure kitchen in the inspiration house of the VTwonenendesignbeurs with the stilllife photography of Bob Eshuis WasteProject and my black ceramics Beautiful styling by Judith Rasenberg and Marjolein Vonk.

Kijk dan!! Staat niet alleen mijn servies te shinen in het geweldige kookboek INDOROCK van chef Vanja van der Leeden en fotograaf Remko Kraaijeveld maar ik ook :)) De speciale collectie servies die ik voor INDOROCK heb gemaakt is te koop in onze winkel op de Schellingwouderdijk 243 en een speciale selectie in mijn Shop Online

Dank je wel Vanja en Remko voor deze prachtige en lieve verrassing !!

En dit is de cover van INDOROCK, ik zei gelijk JA !! en heb speciaal voor Vanja en Remko een collectie servies gemaakt, geïnspireerd op de Indonesische keuken, mijn reis door Indonesië vroeger en foto’s die Vanja en Remko stuurden tijdens hun reis nu door Indonesië. Vanaf 17-9-2019 is dit vol lof ontvangen kookboek te koop, ik zeg:  kopen, hup naar de toko en koken maar !!

My plates in Elle Eten in prachtige reportage over het kookboek INDOROCK

My plates in magezine JAN living in reportage over kookboek INDOROCK

My tableware in magizine Delicious nr. 9 2019 previes INDOROCK

My bowls in the magazine Happinez 4 – 2019 🙂 fotografie Saskia van Osnabrugge, styling Maaike Koorman, foodstyling/receptuur Ajda Mehmet

Zo vereerd dat mijn borden en kommen mee doen in het nieuwe kookboek van Bianca Fabrie. Fotografie van Simone van Rees, Styling Nanouk van Ramshorst, Uitgever de wereld van snor.

Een nieuwe lente en nieuw werk van de kunstenaars uit Noord op 25 en 26 mei 2019het jaarlijkse weekend van de Open Ateliers Noord
Zo’n 80 kunstenaars zetten de deuren van hun werkplaats open en laten hun werk zien. Van keramiek tot beeldhouwwerk, van fotografie tot schilderkunst en van sieraden tot autonome installaties. Niet alleen de kunstenaars ateliers zijn open: Ook het SBK (Asterweg 1A) heeft een Centrale Expositie met het werk van alle deelnemers.
Jong en oud, kunstliefhebber of dagjesmens, iedereen is van harte welkom op 25 en 26 mei mei!

In my bowl … on the cover of Elle Eten :))

Ceramic poetry with my tableware by the wonderful Inge Pouw styling for the beautiful publication  ‘Ambrosia’ –  Foodchronicles.

Yes! Heel veel lekkere recepten op mijn borden en in mijn kommen… in het nieuwe kookboek ‘Vol Smaak’ van Allerhande. Zo leuk dat in dit kookboek gekozen is voor zoveel #handmadeinamsterdam borden, kommen en schalen.

Vanaf nu denk ik bij asperges niet alleen aan voorjaar maar ook aan Asperges en Jessica Lek. Wat een plezier om mijn borden terug te zien in dit smakelijke, maar ook smaakvolle leuke kookboekje Asperges met 30 heerlijke recepten!

Dank je wel Rutger (jaha …Rutger van @Rutgerbakt, de eerste winnaar van Heel Holland bakt :))  voor je gulle lach, het bak plezier en de heerlijke cakes op mijn borden in je nieuwe boek CAKES #masterclasscakes. Rechtstreeks uit mijn oven op onze tafels te koop ‘one of a kind’ borden, schotels & meer om je cake mooi te presenteren! Ik zeg …. bakken maar :)!!

On my plates and bowls in magazine Elle Eten about soulfood pur sang and the magic of Ayurvedic cooking. A beautiful production of Remko Kraaijeveld, Vanja van der Leeden and Laura Vijselaar. So honoured that my plates and bowls are used :))!

My ceramic bottles on the cover of magazine Seasons :)). Thanks Annelies Morris for the beautiful styling !

Wow! On my plates … een heerlijk vegan kerstmenu en heerlijke Kerstcake van Rutger Bakt in het extra dikke kerstnummer van Delicious 2018! Laat je zintuigen prikkelen en eet met je ogen en je mond! Dek je tafel zoals styliste Esther de Munnik heeft gedaan: geen uniform maar een variatie aan verschillende unieke borden, kommen en glazen. Zo trots dat mijn servies voor deze kerstproductie is gebruikt!

Magazine Delicious Christmas cake van Rutger Bakt on my plates (styling Ether de Munnik)

Een op en top Kerstdiner op mijn borden in NRC magazine 2018

Een heerlijk artikel en mijn borden in Libelle 36 – 2018. Dank je Nanoek, Vanja, Yvette en Alan! Kijk op mijn Instagram voor meer 🙂

On my plate in ELLE eten 4 – 2018 door Vanja van der Leeden (styling en receptuur) en Remko Kraaijeveld (fotografie)

Festival ‘Masterly The Hague’: Dutch Design ontmoet Hollandse Meesters

Van 20 t/m 23 september 2018 openen rondom Prinsjesdag in den Haag  drie monumentale panden aan de Hofvijver hun deuren voor publiek.  Gedurende 4 dagen is het in 25 stijlkamers een feest van schoonheid en vakmanschap! 55 designers, fotografen en kunstenaars van nu kiezen in samenspraak met initiatiefneemster Nicole Uniquole een Oude Meester tot muze. Geïnspireerd door hun muze, creëren zij een nieuw hedendaags ontwerp.

En ik ben geselecteerd en doe mee! Nicole Uniquole heeft mij gekoppeld aan het mooie stilleven van Jan Weenix. Het  jachtstilleven laat een prachtig uitgewerkte variatie in prints, texturen, kleuren en letterlijk ‘haar’-fijne details zijn, heel inspirerend!  Door mijn jarenlange ervaring met het werken met diverse soorten klei, glazuuronderzoek en mijn kennis van oude Aziatische glazuren word ik uitgedaagd om het verfijnde kleurpalet, de texturen en de organische bewegelijkheid op mijn keramiek te treffen.

My muse: Jan Weenix (1640/41 – 1719 Amsterdam) – Hunting scene. (Collectie Hoogsteder & Hoogsteder)

 

The old & famous temmoku glaze known from its variability and richness of color and also known from the HARE’S FUR – glaze effect! I love my temmoku glaze  … especially now … of course … inspired by my muse Jan Weenix.

Fragment van unieke set tableware ‘serve and share your food’ – Marjoke de Heer voor Masterly the Hague | muze Weenix

 

Op Masterly The Hague kan je kennis maken met kunst en cultuur van hoog niveau. Al het gepresenteerde Dutch Design is niet alleen te bewonderen, het is ook te koop. De ontwerpers, fotografen en kunstenaars zijn aanwezig . Door hun visie op de historische schilderijen, levert dat voor de bezoeker een unieke ontdekkingstocht naar schoonheid en vakmanschap op.

(Meer informatie: http://www.masterlythehague.com/

Ik heb er zin in!!

Kleurstudie voor MasterlytheHague. Dank aan Saskia van Osnabrugge (fotografie) en Maaike Koorman (styling) voor de prachtige afbeeldingen van mijn werk in relatie tot Weenix!

Een nieuwe lente een nieuw geluid, nieuw werk van de kunstenaars uit Noord op 26 en 27 mei 2018

Het is weer zover! De kunstenaarsateliers in Amsterdam Noord gaan weer open. Het jaarlijkse weekend van de Open Ateliers Noord, afgekort de OAN, vindt dit jaar plaats op 26 en 27 mei.
Zo’n 71 kunstenaars zetten de deuren van hun werkplaats open en laten hun werk zien. Van keramiek tot beeldhouwwerk, van fotografie tot schilderkunst en van sieraden tot autonome installaties.
Niet alleen de kunstenaars ateliers zijn open: Ook het SBK (Asterweg 1A) heeft een Centrale Expositie met het werk van alle deelnemers.
Jong en oud, kunstliefhebber of dagjesmens, iedereen is van harte welkom op 26 en 27 mei mei!
In Noord heb je als bezoeker het gevoel dat er iets te ontdekken valt

Collect all my different plates & mixandmatch !!

Italiaanse Lente in ELLE eten en mijn borden doen mee :)) Dank je Vanja van der Leeden (food & styling) en Remko Kraaijeveld (fotografie) voor zoveel moois en smakelijks met en op mijn borden!

Heb je het nieuwe kookboek VET van Bas Robben al gezien? Ik heb de eer gehad om speciaal voor VET servies te maken en ik sluit me volmondig aan bij Yvette van Boven: “Vet is ontzettend tof. Lees dit boek.” En natuurlijk ook superVET: mijn bord op de cover 🙂

www.openateliersnoord.nl

www.roelienvanaalderen.nl

www.simondeheer.nl
www.blaauwproducts.com

www.ode-uitvaartbegeleiding.nl   

Schellingwouderdijk 243 - 1023 NG Amsterdam - +31 (0)20 490 49 36 - info@marjokedeheer.com