NEWS

Subscribe to our digital newsletter

The newsletter will inform you of the activities of the Ceramic Studio.

More frequent information? Follow us on Pinterest or Instagram

Een heerlijk artikel en mijn borden in Libelle 36 – 2018. Dank je Nanoek, Vanja, Yvette en Alan! Kijk op mijn Instagram voor meer 🙂

On my plate in ELLE eten 4 – 2018 door Vanja van der Leeden (styling en receptuur) en Remko Kraaijeveld (fotografie)

Festival ‘Masterly The Hague’: Dutch Design ontmoet Hollandse Meesters

Van 20 t/m 23 september 2018 openen rondom Prinsjesdag in den Haag  drie monumentale panden aan de Hofvijver hun deuren voor publiek.  Gedurende 4 dagen is het in 25 stijlkamers een feest van schoonheid en vakmanschap! 55 designers, fotografen en kunstenaars van nu kiezen in samenspraak met initiatiefneemster Nicole Uniquole een Oude Meester tot muze. Geïnspireerd door hun muze, creëren zij een nieuw hedendaags ontwerp.

En ik ben geselecteerd en doe mee! Nicole Uniquole heeft mij gekoppeld aan het mooie stilleven van Jan Weenix. Het  jachtstilleven laat een prachtig uitgewerkte variatie in prints, texturen, kleuren en letterlijk ‘haar’-fijne details zijn, heel inspirerend!  Door mijn jarenlange ervaring met het werken met diverse soorten klei, glazuuronderzoek en mijn kennis van oude Aziatische glazuren word ik uitgedaagd om het verfijnde kleurpalet, de texturen en de organische bewegelijkheid op mijn keramiek te treffen.

My muse: Jan Weenix (1640/41 – 1719 Amsterdam) – Hunting scene. (Collectie Hoogsteder & Hoogsteder)

 

The old & famous temmoku glaze known from its variability and richness of color and also known from the HARE’S FUR – glaze effect! I love my temmoku glaze  … especially now … of course … inspired by my muse Jan Weenix.

Fragment van unieke set tableware ‘serve and share your food’ – Marjoke de Heer voor Masterly the Hague | muze Weenix

 

Op Masterly The Hague kan je kennis maken met kunst en cultuur van hoog niveau. Al het gepresenteerde Dutch Design is niet alleen te bewonderen, het is ook te koop. De ontwerpers, fotografen en kunstenaars zijn aanwezig . Door hun visie op de historische schilderijen, levert dat voor de bezoeker een unieke ontdekkingstocht naar schoonheid en vakmanschap op.

(Meer informatie: http://www.masterlythehague.com/

Ik heb er zin in!!

Kleurstudie voor MasterlytheHague. Dank aan Saskia van Osnabrugge (fotografie) en Maaike Koorman (styling) voor de prachtige afbeeldingen van mijn werk in relatie tot Weenix!

Een nieuwe lente een nieuw geluid, nieuw werk van de kunstenaars uit Noord op 26 en 27 mei 2018

Het is weer zover! De kunstenaarsateliers in Amsterdam Noord gaan weer open. Het jaarlijkse weekend van de Open Ateliers Noord, afgekort de OAN, vindt dit jaar plaats op 26 en 27 mei.
Zo’n 71 kunstenaars zetten de deuren van hun werkplaats open en laten hun werk zien. Van keramiek tot beeldhouwwerk, van fotografie tot schilderkunst en van sieraden tot autonome installaties.
Niet alleen de kunstenaars ateliers zijn open: Ook het SBK (Asterweg 1A) heeft een Centrale Expositie met het werk van alle deelnemers.
Jong en oud, kunstliefhebber of dagjesmens, iedereen is van harte welkom op 26 en 27 mei mei!
In Noord heb je als bezoeker het gevoel dat er iets te ontdekken valt

Collect all my different plates & mixandmatch !!

Italiaanse Lente in ELLE eten en mijn borden doen mee :)) Dank je Vanja van der Leeden (food & styling) en Remko Kraaijeveld (fotografie) voor zoveel moois en smakelijks met en op mijn borden!

Heb je het nieuwe kookboek VET van Bas Robben al gezien? Ik heb de eer gehad om speciaal voor VET servies te maken en ik sluit me volmondig aan bij Yvette van Boven: “Vet is ontzettend tof. Lees dit boek.” En natuurlijk ook superVET: mijn bord op de cover 🙂

www.openateliersnoord.nl

www.roelienvanaalderen.nl

www.simondeheer.nl
www.blaauwproducts.com

www.ode-uitvaartbegeleiding.nl   

Schellingwouderdijk 243 - 1023 NG Amsterdam - +31 (0)20 490 49 36 - info@marjokedeheer.com