OER borden

Gebakken aarde en gereduceerd steengoed in haar puurste vorm … dat zie je terug in mijn Oer- borden: stoer, eigenzinnig maar ook modern en hedendaags en altijd one of a kind!

De vorm heb ik geïnspireerd op de oude, gebutste tinnen borden van vroeger tijden, alsof ze al jaren in de sloot lagen en bij baggerwerkzaamheden weer opgevist zijn.

De Oerborden zijn ontstaan vanuit een bijzonder project waarbij ik met klei uit de sloot van Miljuschka aan het werk ging. Lees meer hierover.

De large borden zijn ideaal om een heerlijke salade, vis, saté, gado gado, humus enz. op te serveren.

De eerste large oer borden met een diameter van circa 28 cm. heb ik vandaag in de webshop geplaatst, kijk hier.

Over een paar weken zal ik ook de medium variant in de webshop plaatsen; verzamel ze met elkaar en maak een prachtig landschap van gebakken aarde!

Wil je alvast zien hoe lekker je eten er op staat? Hier alvast wat inspiratie uit magazine Happinez (5-2020 en het heerlijke nieuwe kookboek Salad Days van Ajda Mehmet (bij ons te koop .. geef het cadeau samen met een bord, kom of schaal .. )

 

Het is alsof mijn salades en jouw borden voor elkaar gemaakt zijn. (Ajda Mehmet in Salad Days)

En dit Oerbord, stoer, eigenzinnig, uniek en met een gouden randje? Die kan je straks gevuld zien met een heerlijke saté in het nieuwe kookboek INDOSTOK van Vanja van der Leeden en Remko Kraaijeveld, je weet wel … van het gouden kookboek 2019 INDOROCK.

Pssst … op haar instagram deelt Vanja dit gevulde bord en het recept alvast !

Op 15 oktober komt hun nieuwe kookboek uit: INDOSTOK met de 25 beste saté recepten en 50 overheerlijke bijgerechten. Ik kan niet wachten! (pre order nu bij Libris).

De borden zijn op hoge temperatuur gestookt waardoor ze sterk en voedselveilig zijn en in de afwasmachine kunnen. Klaar met eten? Geef je bord een mooie plek in de keuken 😊

Oh ja … gebakken aarde is niet altijd aardewerk. Mijn gebakken aarde is in de vaktermen steengoed … nog beter gereduceerd steengoed. Hoog gestookt en knetterhard! Over het verschil tussen aardewerk en steengoed later meer.

En later ook meer over wat ik met saté stokjes in mijn atelier doe 😉