Memory Stones

Nieuw in de collectie zijn mijn memory stones.

Ze zijn stoer, eenvoudig en natuurlijk van vormgeving.

Een memory stone verwijst naar een gebeurtenis, een moment, een herinnering, een persoon … om te markeren, te vieren, te koesteren en te herinneren.

Wie kent het niet … gevonden steentjes meenemen van een vakantie of wandeling of de prachtige monolieten en rotsformaties die in een landschap indrukwekkend verrijzen als krachtige standing stones … ze inspireren mij tot eenvoudige, organische vormen waarbij mijn glazuren het landschap van de nieuwe steenvorm bepalen … het is een object om met plezier naar te kijken.

We hebben behoefte aan natuur om ons heen en aan reminders aan de natuur! Voeg je eigen collectie gevonden steentjes toe en creëer samen met mijn memory stone een mooi stilleven in je interieur.

Mijn memory stones zijn voor binnen, maar kunnen vaak ook buiten geplaatst worden. Ze zijn altijd hol, niet zwaar en hebben een kleine opening met sluiting aan de onderzijde. Hierdoor zou je een memory stone ook voor as bewaring of andere kleine herinneringen kunnen gebruiken.

In @fdpersoonlijk van het Financieel Dagblad -het magazine over design & architectuur- was dit voorjaar mijn memory stone opgenomen. De productie ‘Binnenstebuiten’, gestyled en samengesteld door Theone van der Eerden en gefotografeerd door Sigurd Kranendonk had als thema ‘biophilic design’. Voor ontwerpers is dit meer dan alleen groen en een kamerplant in de huiskamer.