All Shades of Terra

All Shades of Terra - Marjoke de Heer Keramiek Atelier

Wandelend langs de kust van Wales, door Bologna of in Japan … overal kom ik de meest levendige en gelaagde aardekleuren tegen. Door de tijd aangetast in zachte nuance’s en met sporen van allerlei leven en activiteit door de jaren heen. Deze verweerde schoonheid raakt altijd een gevoelige snaar bij mij en inspireert me in mijn werk. Aarde en gebakken aarde … het ligt zo dicht bij elkaar.

Wandeling langs de kust van Wales

Verliefd op de kleuren van de muren in Bologna!

In Imari, een klein plaatsje vlak bij Arita (bekend om haar porselein werk) op het Japanse eiland Kyushu kwam ik deze mooie Noborigama oven tegen. Naast het interessante technische stookproces van deze klimmende meerkamer ovens vond ik bij alle ovens de kleuren, texturen en verweerdheid adembenemend mooi!